Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια η Κρήτη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα: «ΚΑΡΑΒΑΝΙ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Τροφοδοτώντας το μέλλον. Κινώντας την πόλη με την τέχνη». Το πρόγραμμα που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια από τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού, Κώστα Φασουλάκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, Αντώνη Διαμαντή.
Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκό πρόγραμμα, διάρκειας 4 χρόνων, με βασικό οργανωτή το παγκοσμίου φήμης Θέατρο Odin από τη Δανία και επιλέχθηκε ανάμεσα σε 127 αιτήσεις, ως ένα από τα 16 μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας που θα πραγματοποιηθούν υπό την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πρόγραμμα αυτό εκτός από το βασικό οργανωτή, το θέατρο Odin, θα συνεργαστούν σε σύνολο 13 καλλιτεχνικοί οργανισμοί απ’ όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Εσθονία, Ολλανδία, Ισπανία, Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Σλοβακία, Τσεχία) και 30 τοπικοί συνεργάτες. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουν σε 16 χώρες εντός Ε.Ε. και 5 χώρες εκτός Ε.Ε.
Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο Αντώνης Διαμαντής ηθοποιός-σκηνοθέτης του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ και καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος «ΚΑΡΑΒΑΝΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ», έχει σαν σκοπό να παρακινήσει κάθε κοινότητα, κάθε άτομο να αναλογιστεί το ενεργό ρόλο του ως ευρωπαίος πολίτης, σεβόμενος τις κοινωνικές προκλήσεις που στις μέρες μας υπάρχουν, όπως: ισότητα των φύλων, αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας, προστασία του περιβάλλοντος, ο ρόλος των νέων ανθρώπων στις σύγχρονες κοινωνίες και να απαντήσει στο ερώτημα «Πώς οραματιζόμαστε την Ευρώπη του μέλλοντος;».

Μοιράσου το άρθρο: