Με τιμές παραγωγού από 0,25 έως 0,40 ευρώ ξεκινά να παραλαμβάνει από αύριο οινοστάφυλα η Ένωση Ηρακλείου στο οινοποιείο της Παλιανής. Προκειμένου να στηριχθούν οι αμπελουργοί που επλήγησαν από τις ζημιές λόγω καιρικών φαινομένων ανακοινώθηκε ότι θα παραλαμβάνονται και σταφύλια με μεγάλη ποιοτική υποβάθμιση αντί 10 λεπτών το κιλό.
Όσον αφορά στα οινοστάφυλα ανώτερης ποιότητα αυτά θα παραλαμβάνονται μετά επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από γεωπόνο της ΕΑΣΗ, και η τιμή θα καθορίζεται ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος και τις τιμές ανταγωνισμού.
Οι αμπελουργοί που προσκομίζουν στο Οινοποιείο οινοστάφυλα, πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την επικαιροποιημένη άδεια αμπελοκαλλιέργειας, η οποία πρέπει να αναφέρει όλα τα αλφαριθμητικά στοιχεία του παραγωγού και τα χαρτογραφικά στοιχεία των αμπελοτεμαχίων που ο παραγωγός θα παραδώσει οινοστάφυλα.
Η παραλαβή των οινοστάφυλων θα γίνεται εντός πλαστικών κιβωτίων (κλούβες) μετά από ποιοτική κατάταξη του υπεύθυνου γεωπόνου της Οργάνωσης στο χώρο του Οινοποιείου.
Επίσης οι παραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη φετινή περίοδο απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης συγκομιδής οινοστάφυλων. Για τον λόγο αυτό η Οργάνωση προτίθεται να εξυπηρετήσει δωρεάν τους παραγωγούς, και έχει συστήσει ειδικό γραφείο, το οποίο θα καταρτίσει με την παρουσία του παραγωγού τη δήλωση.

Μοιράσου το άρθρο: