Υπογράφηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Ηρακλείου με την Κινέζικη πόλη, Νινγκμπό, που βρίσκεται Ανατολικά της χώρας, ανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές σε πολλούς τομείς.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δύο Δήμων, ο Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι από το Ηράκλειο και Ξιού Γιανάν, παρουσία του Δημάρχου της πόλης και του Ακόλουθου Τύπου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Σαγκάη, Πέτρου Τσαρούχη.
Είχε προηγηθεί η έγκριση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Κίνας που σφράγισε την αδελφοποίηση των δυο πόλεων, πράξη ξεχωριστή αφού, για πρώτη φορά το Ηράκλειο αδελφοποιείται με Κινεζική πόλη και πρώτη φορά το Νινγκμπό με Ελληνική.
Ο κ. Γκαραντσίνι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας, με Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου Νινγκμπό, με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου της πόλης, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος και με επιχειρηματίες του τουρισμού.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε, αντιπροσωπία της πόλης Νινγκμπό, αποτελούμενη από στελέχη του αθλητισμού θα επισκεφτεί το Ηράκλειο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Το Νινγκμπό με 7000 χρόνια ιστορίας, είναι μια μεγαλούπολη 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μεγάλης ιστορικής και οικονομικής σημασίας αφού, αποτελούσε το λιμάνι αφετηρίας του Δρόμου του Μεταξιού, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στον κόσμο.
Παράλληλα είναι μια περιοχή αυτόνομη διοικητικά σε επίπεδο προγραμματισμού και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, φιλοξενεί 16 κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια και έδρα πολλών εκατοντάδων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Μοιράσου το άρθρο: