Τη συγκρότηση και λειτουργία εξεταστικού κέντρου ειδικών μαθημάτων στο νησί, ζητά η Περιφέρεια Κρήτης, με επιστολή που έστειλε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Απασχόλησης, Έφη Κουτεντάκη.

Η επιστολή αφορά στο θέμα της συγκρότησης και λειτουργίας εξεταστικού κέντρου για τα ειδικά μαθήματα: Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, και επισημαίνεται ο μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών που υποχρεώνεται να μεταβεί και να παραμείνει για αρκετές ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος μάλιστα αναμένεται να μετακινηθούν 562 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη, χωρίς να υπολογίζονται οι συνοδοί τους.

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη λειτουργούν ήδη εξεταστικά κέντρα για την αγγλική γλώσσα, όπως επίσης για ορισμένα μουσικά μαθήματα.

Επιπλέον η κα. Κουτεντάκη αναφέρει, ότι εκτός από την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι οικογένειες των υποψηφίων, είναι σημαντική και η ψυχολογική τους φόρτιση, ενώ υπενθυμίζει ότι οι συνθήκες εξέτασης στην πρωτεύουσα δεν διαφοροποιούνται για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων. Ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά συντρέχουν και υγειονομικοί λόγοι, λόγω του νέου κορονοϊού και του περιορισμού των μη απαραίτητων μετακινήσεων του πληθυσμού.

Μοιράσου το άρθρο: