Παρέμβαση για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου, στην υπόθεση της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο Ερμής» και των τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών λεωφορείων, υπήρξε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τη ΓΣΕΕ.
Κατέθεσαν αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας για την πραγματοποίηση τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης με σκοπό την υπογραφή της σύμβασης.
Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων του νησιού, από τις αρχές Ιουλίου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μέχρι το τέλος του 2020 και όχι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, όπως προτείνουν οι εργοδότες τους.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ για το θέμα υπήρξε δημόσια δέσμευση του υπουργού Γιάννη Βρούτση, μετά από επερώτηση των βουλευτών Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδη και Κεγκέρογλου.
«Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με τη Νομική του Υπηρεσία και το ενδεχόμενο υποχρεωτικής παράτασης της Σ.Σ.Ε έως και 30/6 (και με την 3μηνη μετενέργεια μέχρι 30/9) μετά από σχετική πρόταση του Βουλευτή κ. Κεγκέρογλου .
Για άλλη μια φορά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων και τους Πράκτορες να αναλάβουν την κοινωνική τους εταιρική ευθύνη προς τους εργαζόμενους υπογράφοντας άμεσα την Σ.Σ.Ε», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Μοιράσου το άρθρο: