Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας και στην Κρήτη μετά από την κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ματαιώνονται τα καρναβαλικά δρώμενα σε όλη τη χώρα ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο Ρέθυμνο, στη Σητεία, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπου διοργανώνονται καρναβαλικές παρελάσεις, η απόφαση προκάλεσε αναστάτωση και αντιδράσεις. Την αποτελεσματικότητα της απόφασης αμφισβήτησε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι δημιουργείται εικόνα πανικού σε περιοχές που είναι τουριστικές, την ώρα που σε όλη την Κρήτη δεν υπάρχει κρούσμα. Σε ανάλογο κλίμα είναι και η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Είναι αστείο και εκτός πραγματικότητας να συζητάμε για ακύρωση του Καρναβαλιού της πόλης μας σαν μέτρο για τη μη εξάπλωση του Κορωνοΐου όταν κανένα κρούσμα δεν έχει βρεθεί στη Κρήτη».

Πέραν των καρναβαλικών εκδηλώσεων ματαιώνονται και τα Κούλουμα στον Καράβολα, όπως έκανε γνωστό ο δήμος Ηρακλείου, ενώ με ανακοίνωσή του και οι δήμοι Γόρτυνας και Μινώα Πεδιάδας γνωστοποίησαν ότι θα εφαρμόσουν την κυβερνητική απόφαση.

«Ο κόσμος θα πρέπει να εμπιστεύεται τις αποφάσεις που παίρνουν οι ειδικοί. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού και θα αλλάζουν κλιμακωτά, ανάλογα με τα δεδομένα» δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διεθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Λουμπούνης.

Μοιράσου το άρθρο: