Την σύμβαση του έργου για τη διαμόρφωση τμήματος της οδού Ψαρομηλίγκων, έως την συμβολή της με τις οδούς Μιχελιδάκη και Βουρβάχων, υπέγραψαν το πρωί στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 197.000 ευρώ με χρονοδιάγραμμα τριών μηνών και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου, για να μην υπάρξει όχληση των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, θα διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών, των παιδιών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, των οχημάτων πολιτικής προστασίας, θα αποτραπεί η παράνομη στάθμευση και θα ενοποιηθούν οι συγκεκριμένοι δρόμοι με την διαμόρφωση του κέντρου της πόλης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή: «Πρόκειται για ένα έργο που είχαμε υποσχεθεί στους καταστηματάρχες της οδού Ψαρομηλίγκων και έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει την διαμόρφωση της οδού Ίδης».

Έργα σε Ικάρου και Γ. Παπανδρέου

Στο μεταξύ το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι αύριο, θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Ικάρου, από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρτερού. Οι εργασίες θα διαρκέσουν δύο εργάσιμες ημέρες και παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων.

Επίσης αύριο ξεκινούν από τη ΔΕΥΑΗ εργασίες στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, από τη συμβολή της με την λεωφόρο Ιωνίας έως τη συμβολή της με την Ανδρέα Παπανδρέου, για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης.

Μοιράσου το άρθρο: