Με ποσό που πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Βιάννου, από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, μέσω του προγράμματος Leader, για ανάπλαση των οικισμών Εμπάρου, Συκολόγου και Κάτω Βιάννου, και για έργα οδοποιΐας στην Άρβη.

Οι συμβάσεις χρηματοδότησης υπογράφηκαν χθες από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής, δήμαρχο Αρχανών- Αστερουσίων, Μανόλη Κοκοσάλη, παρουσία του δημάρχου Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη.
Συγκεκριμένα από μέτρο Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων χρηματοδοτούνται οι παρακάτω προτάσεις του Δήμου Βιάννου:
-Βελτίωση οδών εντός του Οικισμού Άρβης της Τοπικής Κοινότητας Αμιρών με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 327.500 ευρώ.
Ανάπλαση τμήματος οικισμών Συκολόγου και Κάτω Βιάννου με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 436.000 ευρώ.
Ανάπλαση τμήματος Οικισμού Εμπάρου με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 225.000 ευρώ.
«Είναι πολύ σημαντικό μέσω των χρηματοδοτήσεων αυτών να γίνει η απορρόφηση στο σύνολο των εγκεκριμένων πιστώσεων που έχουμε να διαχειριστούμε ως Αναπτυξιακή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Κοκοσάλης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπαριτάκης σημείωσε: «Παραδίδουμε στην νέα Δημοτική Αρχή έτοιμα χρηματοδοτημένα έργα για υλοποίηση. Θεωρώ ότι ένας ακόμη σημαντικός στόχος επιτεύχθηκε και οφείλω να ευχαριστήσω του συνεργάτες μου και την τεχνική υπηρεσία για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Άλλωστε κριτήριο αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος προς όφελος των Δημοτών μας».

Μοιράσου το άρθρο: