Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που στοχεύει στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα, γνωστοποίησε σήμερα κατά την επίσκεψη του στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και στο Δήμο ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κονσόλας δήλωσε ότι ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης, ανακοινώνοντας ότι θα αναβαθμιστεί όλη η διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού από το 2021.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: “Καταθέσαμε ένα νομοσχέδιο τολμηρό βιώσιμο και ρεαλιστικό που καθιστά την Ελλάδα βασική κοιτίδα τουριστικής εκπαίδευσης, αναφορικά με άλλες χώρες της Μεσογείου που είναι ανταγωνιστικές, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να το δρομολογήσουμε μετά την κατάθεση πρόσθετων προτάσεων από το υπουργείο παιδείας”.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ενημερώνοντας τον κ. Κόνσολα για το αίτημα του Δήμου, αναφορικά με την Ανωτατοποίηση της Σχολής Τουρισμού Κρήτης (ΑΣΤΕΚ), καθώς και για τα ζητήματα, των εσόδων από το τέλος παρεπιδημούντων, της διαδικασίας πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός του υπουργείου, σε ότι αφορά την τουριστική εκπαίδευση φαίνεται να είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Θα περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση και εξέλιξη του, δεδομένου ότι υπάρχει πολύχρονη εκκρεμότητα».

Επίσης, αναφορικά με το τέλος παρεπιδημούντων ζήτησε την επαναφορά του ή την απόδοση στους τουριστικούς Δήμους του τέλους διανυκτέρευσης που ισχύει σήμερα, για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα κρατικά έσοδα, είναι ελάχιστα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Γουλιδάκης, ανέφερε στον Υφυπουργό την ανάγκη  ανωτατοποίησης της ΑΣΤΕΑΝ, ενώ τόνισε ότι «μόνο μέσα από σε ειδικευμένο και σωστά καταρτισμένο προσωπικό μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος την ώρα που στο Λασίθι έχουμε νέες μεγάλες τουριστικές μονάδες οι οποίες υλοποιήθηκαν μέσα στο 2020». Ο κ. Γουλιδάκης έκανε αναφορά και στο ΒΟΑΚ ζητώντας την στήριξη του κ. Κόνσολα προκειμένου να αρθεί η αδικία που υφίσταται ο νομός Λασιθίου.

Το ζήτημα των αιθουσών ετέθη από τον Υφυπουργό τουρισμού για το φετινό διδακτικό έτος, αφού τα πρωτόκολλα που προβλέπονται λόγω του covid-19 υποχρεώνουν την ΑΣΤΕΑΝ να έχει περισσότερες αίθουσες. Το θέμα θα εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να δοθεί το συντομότερο δυνατό λύση.

Μοιράσου το άρθρο: