Με τα μέτρα που προβλέπονται από τις υπουργικές αποφάσεις, άνοιξαν  σήμερα και στο Ηράκλειο τα καταστήματα εστίασης, με αρκετό κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης. Από νωρίς υπήρξαν έλεγχοι χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Την ευκαιρία να διαπιστώσει αν όλα κυλούν ομαλά, είχε και ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός. Συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μαρία Καναβάκη, και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Γιώργο Καραντινό, περπάτησε στο κέντρο του Ηρακλείου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και δημότες σχετικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες καλούνται να προσαρμοστούν.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Είδα με ικανοποίηση ότι τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι πελάτες, τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αισιοδοξώ ότι το ίδιο θα γίνει και τις επόμενες μέρες και οι Ηρακλειώτες θα στηρίξουν εμπράκτως την εστίαση με την παρουσία τους.

Ως Δήμος Ηρακλείου, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου και τις δημοτικές παρατάξεις, καταλήξαμε σε μια πρόταση για την στήριξη των καταστηματαρχών, η οποία πιστεύουμε ότι ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Πέρα από την μείωση στα τέλη κοινοχρήστων χώρων κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους, συμφωνήσαμε μεταξύ άλλων ότι το κόστος του επιπλέον χώρου, για όποιο κατάστημα θέλει και δικαιούται να τον πάρει,  θα είναι επίσης μειωμένο κατά 50%.

Εφόσον χρειαστεί θα λάβουμε και άλλα μέτρα, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Αρκεί και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες να μην αμελήσουν το καθήκον τους και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες των ειδικών».

Μοιράσου το άρθρο: