Την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, εξέφρασαν εργαζόμενοι, γονείς, εθελοντές και ωφελούμενοι του Κέντρου, που συγκεντρώθηκαν έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στα Ενετικά Νεώρια του Ηρακλείου.

Σκοπός ήταν- όπως ανέφεραν- να σταλεί ένα αυθεντικό, ηχηρό και ανθρώπινο μήνυμα προς το Υπουργείο Υγείας, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την αιφνιδιαστική και χωρίς προειδοποίηση και διαβούλευση κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Οργανισμού.

Έγινε συνάντηση με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, στην οποία μεταφέρθηκαν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων, με την ίδια να αναφέρει ότι θα ενημερώσει το υπουργείο.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλο Μπαριτάκη, και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, να εκφράζουν τη στήριξη τους στην διατήρηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Όπως διαβεβαίωσαν οι κύριοι Συριγωνάκης και Μπαριτάκης, το αίτημά τους για την διατήρηση της αυτοτέλειας και του αυτοδιοίκητου, θα τεθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έκδοση ψηφίσματος.

Μοιράσου το άρθρο: