Στη δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης περίπου 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΗ.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου -2019 (δίκτυα ύδρευσης – υδρόμετρα – τηλεμέτρηση)», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».  Η εκτιμώμενη αξία του είναι 14.716.000  ευρώ.

Η αντικατάσταση θα γίνει στις περιοχές, Κορώνη Μαγαρά, Αγία Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός, μικρό τμήμα στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Κνωσού, Τρεις Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο.

Προμήθεια και τοποθέτηση 20.000 τεμαχίων μετρητών κατανάλωσης νερού, με ενσωματωμένη διάταξη καταγραφής και επικοινωνίας, αφενός στις περιοχές που θα κατασκευαστούν νέα δίκτυα και αφετέρου στις περιοχές, Μασταμπάς, Θέρισος, Δειλινά, Ακαδημίας, όπου είναι σε εξέλιξη η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης.

Προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος τηλεμέτρησης των μετρητών κατανάλωσης νερού, καθώς και παρακολούθησης ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός: «Η αντικατάσταση  του δικτύου υδρεύσεως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Όταν ολοκληρωθεί θα έχουν  αντικατασταθεί  περίπου 250 χιλιόμετρα δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρη η εντός σχεδίου περιοχή του Ηρακλείου θα εξυπηρετείται με νέα δίκτυα. Έτσι θα περιοριστούν δραστικά οι απώλειες στο δίκτυο και θα εξασφαλιστεί, σε συνδυασμό με την ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων, η απαιτούμενη ποσότητα και ποιότητα νερού, για να λυθεί σε μεγάλο βαθμό αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες».

Μοιράσου το άρθρο: