Στο εδώλιο του μονομελούς δικαστηρίου ανηλίκων Ηρακλείου κάθεται σήμερα η νεαρή που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρόκειται για την κόρη του 62χρονου που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών. Η 16χρονη τότε κατηγορούμενη φέρεται να έστελνε κατ’ εντολή του πατέρα της επιστολές σε μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας στην αρπαγή και στην απόπειρα εκβίασης.

Η δίκη ξεκίνησε νωρίτερα και συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ενώ αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι καταθέσεις μαρτύρων για να ακολουθήσει η απολογία της ανήλικης.

Η κατηγορούμενη έχει ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τίποτα για την απαγωγή Λεμπιδάκη και πως απλά εκτελούσε θελήματα που της ζητούσε να κάνει ο πατέρας της. Ο ίδιος στην απολογία του κατά την εκδίκαση της βασικής υπόθεσης πριν από περίπου ένα χρόνο είχε χαρακτηρίσει ασυγχώρητο λάθος εκ μέρους του την εμπλοκή της κόρης του στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση της κοπέλας, διαχωρίστηκε από την μεγάλη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη καθώς ήταν ανήλικη.

(Φωτ. Αρχείου)

Μοιράσου το άρθρο: