Προχωρεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου, η μελέτη αποκατάστασης και αναστύλωσης της Παναγίας της Κεραλιμανιώτισσας, στην Ψαρή Φοράδα του δήμου Βιάννου.
Χθες στη διάρκεια συνάντησης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ανακοινώθηκε ότι μέσα στο μήνα, η μελέτη θα εγκριθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων, προκειμένου στην συνέχεια να υλοποιηθεί το έργο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης. Ο ιστορικός ιερός ναός έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και η ανάγκη αναστήλωσής του έχει χαρακτηριστεί αναγκαία και άμεση.

Στην συνάντηση με την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Βασιλική Συθιακάκη, έδωσαν το παρών, ο δήμαρχος Γιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, ο εφημέριος και κάτοικοι της Ψαρής Φοράδας.
Την ικανοποίησή του, εξέφρασε μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος Βιάννου, τονίζοντας πως μετά την άμεση κινητοποίηση όλων των τοπικών δυνάμεων, ο ιστορικός Ναός, μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να μπει σε διαδικασία αναστήλωσης, με στόχο τη διάσωση του.

Μοιράσου το άρθρο: