Ο Κρητικός αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης αναλαμβάνει καθήκοντα νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποφασίστηκε, μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Θητεία ετών στο Ηράκλειο

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρέτησε ως διοικητής σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, επί 22 χρόνια, έχει καταγωγή από τον Αχεντριά του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί του νομού Έβρου το 1964.
Τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.
Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.
Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016.
Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού.
Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Συνδικαλιστική δράση

Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες. Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μπαντουβά, Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υπηρετεί σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γεώργιο και την Δήμητρα.

Μοιράσου το άρθρο: