Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις “Αρκάδεια 2019”, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ίνιου – Μοναστηρακίου “ΙΝΑΤΟΣ, την Περιφέρεια Κρήτης και το Europe Direct. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ίνι θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εικαστικό εργαστήρι το οποίο είναι αφερωμένο στον Ερωτόκριτο, τον 11ο Αρκάδειο Ιστορικό και Φυσιολατρικό Αγώνα δρόμου και Πεζοπορίας καθώς και χοχλιδοβραδιά.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο Πολύκεντρο Ινίου, στις 17:00, ξεκινά το «Εικαστικό Εργαστήρι», με Αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο: του κύκλου τα γυρίσματα……
Την Κυριακή 4 Αυγούστου, ο «11ος Αρκάδειος Ιστορικός και Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας». Εκδήλωση για την ανάδειξη της ιστορικότητας και του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου της περιοχής «του κοινού των Αρκάδων»
Τοπική Διαδρομή: Γύρος της Αρκαδίας – Ίνι, 1200 μέτρα
Αφετηρία, Τερματισμός: Ζωοδόχος Πηγή
Ώρα Έναρξης: 18:15

Κλασική Διαδρομή: 10 χιλιόμετρα
Αφετηρία: Αρκαδία – Προφήτης Ηλίας Αφρατίου
Τερματισμός: Αρκαδία – Ίνι
Ώρα Έναρξης: 18:00.
Διοργανωτές: Π.Σ. Ίνι – Μοναστηράκι, Αφρατίου, Παναγιάς, Κασσάνων, Λαγούτας και Μαχαιράς.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, στο παλιό φράγμα Ινίου, με ώρα έναρξης 21:00, η “Χοχλιδοβραδιά”, μια εκδήλωση – Θεσμός με έμφαση στην φιλοξενία, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά, τοπικά προϊόντα. Συνοδευτικά στο χοχλιό θα προσφερθούν, άφθονα, νηστίσιμα εδέσματα, παρασκευασμένα με πολύ φροντίδα από τις νοικοκυρές των χωριών μας.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία της φάμπρικας, με ώρα έναρξης: 20:30, η «Μουσική Αποσπερίδα» δίνει βήμα σε συντοπίτες, νέους καλλιτέχνες, να «εκθέσουν» το ταλέντο τους στην μουσική και το τραγούδι, σε μια βεγγέρα με μαντινάδες και παλιές αθιβολές.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο Πολύκεντρο Ινίου, με ώρα έναρξης: 19:00, εσπερίδα με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές – Εθελοντισμός – τοπικές Ομάδες Δράσης»
Φυσικοί κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή στην Κρήτη
Πρόληψη-Βασικές αρχές ατομικής προστασίας
Εθελοντικές Ομάδες – τοπικές Ομάδες Δράσης
Κατάρτιση και εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες

Μοιράσου το άρθρο: