Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή, οι αυτοψίες από την Ειδική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Οι πρώτες αυτοψίες έγιναν στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού και του Καρτερού και αναμένεται να συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν αίτημα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου:

Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου.

Τ.Κ.71303

Τηλέφωνο: 2810311328   email:  kprostasia@heraklion.gr

Η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/kprostasia-flood-23102020.html

Στο Δήμο Χερσονήσου

Επίσης ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνει τους δημότες ότι συστήθηκε ειδική τριμελής επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για να διεξάγει αυτοψίες σε κύριες κατοικίες στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες που έλαβαν χώρα από 20 έως και 22 Οκτωβρίου, προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Η επιτροπή διενεργεί αυτοψία στις δηλωμένες στην αίτηση δικαιούχων ως πληγείσες κύριες κατοικίες. Για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν το σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά στο e-mail: dimos@hersonisos.gr

Αναλυτικότερα, η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hersonisos.gr/press-release/press/oikonenis2020.html. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020.

Μοιράσου το άρθρο: