Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκαν για χρηματοδότηση, δύο προτάσεις της ΔΕΥΑΗ, για την κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 17,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντικείμενο του πρώτου έργου, που έχει προϋπολογισμό 15,2 εκατομμύρια ευρώ, είναι η αντικατάσταση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγία Αικατερίνη, Δημοκρατίας, Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός και Δυτικά προάστια (Τρεις Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο), που βρίσκονται είτε στο παλιό σχέδιο, είτε στις εγκεκριμένες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης Ηρακλείου.
Επίσης, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 20.000 μετρητών κατανάλωσης νερού με ενσωματωμένη διάταξη καταγραφής και επικοινωνίας, καθώς και σύστημα τηλεμέτρησης υδρομετρητών απομακρυσμένης ανάγνωσης ενδείξεων υδρομετρητών μέσω σταθερού δικτύου ή και διερχόμενου οχήματος.
Τέλος, περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση του συστήματος παρακολούθησης ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης, μέσω τοποθέτησης του απαραίτητου εξοπλισμού σε επιλεγμένα φρεάτια του εσωτερικού δικτύου, ώστε να εκσυγχρονιστεί ο ήδη εγκατεστημένος ανάλογος εξοπλισμός στις δεξαμενές και στα αντλιοστάσια εντός της πόλεως του Ηρακλείου.
Επίσης εγκρίθηκε η πρόταση που αφορούσε στο έργο «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη Ηρακλείου 2019» ύψους 2.500.000€.
Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει αφενός την κατασκευή νέων δικτύων ομβρίων στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Παπά Πέτρου Γαβαλά, Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσό, Αγ. Ιωάννη, που βρίσκονται είτε στις εγκεκριμένες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, σύμφωνα με την οριστική μελέτη και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, και αφετέρου παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή «Φοινικιά».

Μοιράσου το άρθρο: