Η μονάδα αφαλάτωσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ, στην περιοχή της Φοινικιάς, εγκαινιάστηκε χθες από τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα αντίστροφης ώσμωσης από τη ΔΕΥΑΗ, με δυνατότητα παραγωγής 2.000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως, η οποία θα ενισχύσει σταδιακά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις ανάγκες υδροδότησης των περιοχών, Μαλάδων, Ζερβού Μετόχι, κάμπου Αγίου Σύλλα και Φοινικιάς.

«Η νέα μονάδα αφαλάτωσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ παράγει νερό πολύ καλής ποιότητας, το οποίο θα πηγαίνει σε περιοχές που έχουν ανάγκη και αποτελεί σημαντική ενίσχυση για το υδρευτικό δίκτυο της πόλης.
Με τα έργα που ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία, όπως οι νέες γεωτρήσεις, αλλά και με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, την αντικατάσταση χιλιάδων υδρομέτρων και κυρίως την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου, προχωράμε στον σχεδιασμό μας ώστε το διαχρονικό πρόβλημα της λειψυδρίας στο Ηράκλειο να αμβλυνθεί ουσιωδώς, έως ότου επιλυθεί οριστικά», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Αμέσως μετά την παρουσίαση της μονάδας, ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον κάμπο του Αγίου Σύλλα προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τη σπουδαιότητα του νέου έργου, καθώς και για να πραγματοποιήσει αυτοψία στον βιολογικό που κατασκευάζεται εκεί.

Η μονάδα αφαλάτωσης αντίστροφης ώσμωσης στη θέση Φοινικιά, ημερήσιας ονομαστικής δυναμικότητας 2.000 κυβικών μέτρων, θα επεξεργάζεται και θα προμηθεύει τη Δ.Ε.Υ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με 360.000 κυβικά μέτρα πόσιμο νερό εντός χρονικού διαστήματος έξι μηνών ανά έτος, με δυνατότητα άμεσης επέκτασης λειτουργίας και στους υπόλοιπους έξι.
Η σχετική σύμβαση έχει διάρκεια τρία χρόνια, και η συνολική ποσότητα που θα προμηθευτεί η ΔΕΥΑΗ θα ανέλθει σε 1.080.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού.

Μοιράσου το άρθρο: