Ο χρόνος είναι το βασικό θέμα της δεύτερης, για την φετινή χρονιά, εκδήλωσης του Συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα “Καστελλάκη” του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Ομιλητές θα είναι:
-Η καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Βάσω Παυλίδου με θέμα: «Ο Κόσμος και ο Χρόνος».
-Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Περικλής Βαλιάνος με θέμα: «Η φιλοσοφική ματιά στο χρόνο».

Θα ακολουθήσει η απονομή του βραβείου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ύψους τριών χιλιάδων ευρώ, στον υποψήφιο Διδάκτορα Κωνσταντίνο Παπουτσάκη που ανήκει στην ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ όπως αποφάσισε η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε για αυτόν τον σκοπό.
Μετά την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών προσόντων η επιτροπή αποφάσισε να δοθεί το βραβείο στον Κωνσταντίνο Παπουτσάκη, για την καινοτόμο επιστημονική του έρευνα, που δίνει παράλληλα δυνατότητες για επιχειρηματική αξιοποίηση, έναν όρο που είχε θέσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ως χορηγός του βραβείου.
Υπάρχει μια σημαντική αναγνώριση του ερευνητικού έργου του Κωνσταντίνου Παπουτσάκη, παρά το νεαρόν της ηλικίας του, που εκφράζεται με έναν μεγάλο αριθμό προσκλήσεων από κορυφαία διεθνή συνέδρια, ενώ εξίσου σημαντικός είναι ο αριθμός δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά στο χώρο της υπολογιστικής όρασης και ρομποτικής.

Μοιράσου το άρθρο: