Στις 26 και 27 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, που διεκόπη μετά την αγόρευση της εισαγγελέως. 
Η πρότασή της κινήθηκε κατά κύριο λόγο στη γραμμή της πρωτόδικης αγόρευσης, αφού ήταν εισαγγελέας και στην πρώτη δίκη, με κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς συγκεκριμένους κατηγορούμενους.
Ειδικότερα πρότεινε την αθώωση λόγω αμφιβολιών δύο κατηγορουμένων, του πρώην γαμπρού και του αδερφού του 47χρονου Ρεθυμνιώτη, ο οποίος διέμενε στην Αθήνα και φέρεται ως ένα από τα άτομα που είχαν ηγετικό ρόλο.
Για τέσσερις ακόμα κατηγορούμενους η εισαγγελική πρόταση ήταν πιο επιεικής, ως προς συγκεκριμένες κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί σε πρώτο βαθμό.
Για τον 47χρονο η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν ήταν ο αρχηγός, αλλά από τα άτομα που είχαν καθοριστικό ρόλο στην συγκρότηση της οργάνωσης, όμως τον πρώτο λόγο είχε, όπως τόνισε, «άτομο με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα».
Νωρίτερα στην απολογία του ο 47χρονος υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι ενεπλάκη άδικα και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του. «Πρώτα πήγαν στον γαμπρό μου, μετά  στον αδερφό μου, για να φτάσουν σ’ εμένα και να τους βγει η ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας, επέμεινε για μια ακόμα φορά ότι ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί εκβιαζόταν και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που τον έκαναν να ενδώσει στον εκβιασμό, αρκέστηκε να πει: «Δεν θέλω να μιλήσω, τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Υπάρχει πολύς πόνος».

Μοιράσου το άρθρο: