Μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα των Βρετανών επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, στη διάρκεια του 1ου National Geographic Traveller Food Festival που έγινε στο Λονδίνο. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μαγειρικής Κρητικής κουζίνας με χορηγό τον ΕΟΤ και με στόχο την προβoλή και προώθηση του νησιού ως ιδανικού γαστρονομικού προορισμού, τόσο για τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και για το ευρύ Βρετανικού και διεθνές κοινό.
Οι συμμετέχοντες στο masterclass κρητικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα όπως γεμιστούς κολοκυθοανθούς και απάκι με ξυνόχοντρο και πετιμέζι και να ταξιδέψουν γευστικά μέχρι την Κρήτη.

Στη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και την κρητική διατροφή, αλλά και για τα εξαιρετικής ποιότητας ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα της Κρήτης, τα οποία μπορούν να απολαύσουν σε συνδυασμό με το υψηλό τουριστικό προϊόν που προσφέρεται στο νησί.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo, ενώ το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και διάσημοι σεφ όπως ο Jonathan Phang, με εκπομπή γαστρονομίας στο διάσημο ταξιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Travel Channel, καθώς και ο Theo Michaels με καταγωγή από την Κύπρο ο οποίος παρουσίαζε το τρίτο βιβλίο του ελληνικής κουζίνας με τίτλο “Orexi!”.
Το εγχείρημα της διοργάνωσης για πρώτη φορά ενός φεστιβάλ αφιερωμένου στη γαστρονομία και το γαστρονομικό τουρισμό από το έγκριτο και δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό National Geographic Traveller UK, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο εν λόγω φεστιβάλ το 2020.

Μοιράσου το άρθρο: