Με ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση στο Τυμπάκι Μεσαράς, πλήττει από το πρωί η κακοκαιρία «Βικτώρια» την Κρήτη. Τα περισσότερα προβλήματα, για την ώρα, έχουν να κάνουν με κατολισθήσεις σε δρόμους, που δυσκολεύουν την κίνηση των οχημάτων.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει μεταφέρει δυνάμεις της στη νότια Κρήτη, όπου αναμένεται να επιμείνουν όλη την ημέρα τα φαινόμενα, ενώ σε επιφυλακή είναι η Περιφέρεια αλλά και οι δήμοι του νησιού.

Ο Δήμος Φαιστού αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων της περιοχής, για την προστασία των μαθητών, αφού πλημμύρισε το Γυμνάσιο Τυμπακίου. Επίσης υπερχείλισε ρέμα προκαλώντας ζημιές σε θερμοκήπια και αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκο Λαγουδάκη, υπήρξαν αντλήσεις υδάτων σε τέσσερις περιπτώσεις σε Τυμπάκι και Φανερωμένη.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν πρώτα τα Χανιά, όπου παρασύρθηκε η διάβαση που είχε φτιαχτεί στον ποταμό Κερίτη, ενώ σε πολλούς δρόμους υπάρχουν κατολισθήσεις και οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Προσεκτικοί πρέπει να είναι και όσοι κινούνται στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, γιατί σε ορισμένα σημεία λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης υπάρχουν κατολισθήσεις και μαζεμένα νερά.

Μοιράσου το άρθρο: