Στην προσπάθεια ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας για την πρόληψη εξάπλωσης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, covid-19, συμμετέχουν με  σημαντικές δωρεές βιοϊατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  Μανώλης Αλιφιεράκης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο, Μανώλη Φραγκάκη, το μέλος του Δ.Σ., Γιώργο Αγριμανάκη, το μέλος της Δ.Ε.- υπεύθυνο στήριξης των Επιχειρήσεων, Γιάννη Σμυρνάκη, και το μέλος της Δ.Ε.- οικονομικό επόπτη, Γιώργο Φασουλάκη, επισκέφθηκαν την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παραδίδοντας στη διοικήτρια, Λένα Μπορμπουδάκη και τον υποδιοικητή, Δημήτρη Αγαπίου, δύο ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ.

Μια από τις κλίνες θα ενισχύσει τον εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και η άλλη αντίστοιχα, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία των Διοικητών των νοσοκομείων του Ηρακλείου,  Γιώργου Χαλκιαδάκη και Κώστα Τερζάκη, εκτός από τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, ενημέρωσαν επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα προβούν σε μια ακόμα σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για δύο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, που προορίζονται αντίστοιχα για το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ακόμα σημαντική δωρεά από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιάννης Βαρδαβάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μηνάς Παπαδάκης, η ειδική σύμβουλος, Ελένη Τσαντηράκη, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗ και Δ.Σ. του Γ.Ν. Λασιθίου, Μιχάλης Βασιλάκης και ο Προϊστάμενος Προμηθειών, Νίκος Γαϊτάνης,  παρέδωσαν 5 φορητά, τροχήλατα πιεσόμετρα για τις ανάγκες του Βενιζέλειου ΓΝΗ και 1 έγχρωμο τηλεϋπέρηχο, ο οποίος προορίζεται για το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΟΛΗ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού και της συλλογικής συνεισφοράς, η κινητοποίηση και η συμβολή τους, εκτός από ηθική υποχρέωση, αποτελεί το δικό τους ελάχιστο ευχαριστώ στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα από το Υπουργείο Υγείας, τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και ειδικότερα από κάθε εργαζόμενο στο χώρο της υγείας, από τον γιατρό έως την απλή καθαρίστρια.

Από την μεριά της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, επισήμαναν ότι οι χορηγίες αυτές αποτελούν αξιέπαινη στάση ευθύνης και ζωής, η οποία αγκαλιάζει τη συλλογική προσπάθεια θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Καταλήγοντας ότι, «Η Κρήτη πρέπει να είναι περήφανη για τους επιχειρηματίες της, τους Οργανισμούς και τα θεσμικά τους όργανα, για τους ανθρώπους της και το συλλογικό πνεύμα προσφοράς που τους διέπει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε».

Μοιράσου το άρθρο: