Με λύρες, λαούτα, μαντινάδες και φυσικά Κρητικά καλιτσούνια, υποδέχθηκε σήμερα το Ηράκλειο τους πρώτους τουρίστες της φετινής δύσκολης χρονιάς, λόγω των μέτρων για το νέο κορονοϊό.

Η πρώτη πτήση έφτασε από την Τσεχία με 167 επιβάτες, ενώ ακολούθησε αεροσκάφος από το Αμβούργο, με τους επιβάτες να δείχνουν έκδηλα τη χαρά τους που ήρθαν για διακοπές.

Όλοι φορούσαν μάσκες, τήρησαν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, ενώ σε 825 έγιναν τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα στις επόμενες δύο ημέρες. Μέχρι τότε όμως θα παραμείνουν στα δωμάτια τους σε καραντίνα.

Μέχρι το βράδυ θα έρθουν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου 54 πτήσεις, ενώ άλλες 16 θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα βρεθεί και στις 8.30 το βράδυ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, που θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες στο νησί.

Περιφέρεια και Δήμος

Στην άφιξη της πρώτης πτήσης βρέθηκαν στο «Νίκος Καζαντζάκης», ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

«Είναι η έναρξη μιας σεζόν, όχι βέβαια με τη δυναμική που θα θέλαμε, αλλά για εμάς είναι σημαντικό και υποστηρίζουμε την εξέλιξή της. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον τουρισμό, διαφημίζοντας το νησί, φιλοξενώντας δημοσιογράφους και κάνοντας ότι είναι απαραίτητο για να στηρίξει τον τουριστικό τομέα», δήλωσε ο κ. Κώτσογλου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου σημείωσε: «Υποδεχόμαστε σήμερα τους πρώτους επισκέπτες της φετινής τουριστικής περιόδου, με την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά. Προφανώς η τουριστική σεζόν ξεκινά καθυστερημένα και δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες, όμως ευελπιστούμε ότι εφόσον όλοι δείξουμε την απαραίτητη προσοχή, η Κρήτη θα παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός  για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Υπουργός

Ο υπουργός Τουρισμού θα βρεθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 8.30 το βράδυ προκειμένου να ενημερωθεί για την πρώτη ημέρα άφιξης των ξένων επισκεπτών.

Αύριο το πρωί θα μεταβεί αρχικά στο Λασίθι, όπου θα δει το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό, και στη συνέχεια θα πάει στο Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς του τουρισμού. Αργά το μεσημέρι θα επιστρέψει στο Ηράκλειο, όπου θα συναντήσει κατά σειρά το δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και στη συνέχεια σε κεντρικό ξενοδοχείο θα έχει συνάντηση με τουριστικούς φορείς του Ηρακλείου.

Μοιράσου το άρθρο: