Δύο ακόμα παιδικές χαρές εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για την παιδική χαρά «Κήπος» στον χώρο του πρώην Γεωπονικού Κήπου και την παιδική χαρά «Μαρτινέγκο» στο Κομμένο Μπεντένι.  

Οι δύο παιδικές χαρές λειτουργούν συμπληρωματικά με  αυτήν στην  περιοχή της Όασης,  μπροστά από κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία επίσης ανακατασκευάστηκε πρόσφατα.

Στην παιδική χαρά του «Κήπου», έκτασης 750 τ.μ. τοποθετήθηκε εξοπλισμός για τρεις ηλικιακές ομάδες χρηστών, νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στην παιδική χαρά «Μαρτινέγκο», έκτασης 2.900 τ.μ., τοποθετήθηκαν εξοπλισμοί και περιοχές παιχνιδιού για τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών, νήπια, παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Όλες διαθέτουν παιχνίδια και για ΑμεΑ.

Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παραδίδουμε και επίσημα στους Ηρακλειώτες, δυο παιδικές χαρές που έχουν ήδη αγαπηθεί από τον κόσμο.  Εν προκειμένω μάλιστα, επειδή βρίσκονται εντός της Τάφρου των Ενετικών Τειχών,  πρόκειται για έργα που σέβονται και αναδεικνύουν το μνημείο και ταυτόχρονα το βοηθούν να ενταχθεί ουσιαστικά στην ζωή της πόλης.  Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, θα συνεχίσουμε έως ότου πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου. Η αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων αποτελεί και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.  Για αυτό και καλούμε τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις καινούργιες παιδικές χαρές ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να τις απολαμβάνουν όπως είναι σήμερα».

Στην τελετή των εγκαινίων, πέραν του Δημάρχου παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Αναστασάκης , Γιώργος Καραντινός και Νίκος Αγγελάκης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και πολλά παιδιά με τους γονείς τους, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου σκόρπισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κέφι.

Μοιράσου το άρθρο: