Τον ξενώνα φιλοξενίας των συνοδών ασθενών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εγκαινίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο ενώ επισκέφτηκε και το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της αυτόνομης πορείας του Βενιζελείου μετά τη διοικητική του αποσύνδεση από το Πανεπιστημιακό, την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οργανογράμματος, την στελέχωση του με νέο προσωπικό αλλά και αύξηση των κλινών. Ακόμη απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων για τα έτη 2012 και 2013, την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει όλα τα ζητήματα του Βενιζελείου και που θα καθιστούν το παλαιότερο νοσοκομείο της Κρήτης, ένα ισχυρό και αυτοδύναμο οργανισμό.
Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε τονίσει πως «Υπάρχει ένας αέρας αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προς όφελος των πολιτών», προσθέτοντας ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια, το δημόσιο σύστημα Υγείας στην Κρήτη ενισχύθηκε με περίπου 1.800 άτομα προσωπικό.

Μοιράσου το άρθρο: