Αυτοψία στις εργασίες του νέου Πολυδύναμου Κέντρου Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης, το οποίο κατασκευάζεται σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ρένα Παπαδάκη, και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για  όλες τις παραμέτρους του έργου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησής του.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το νέο ΚΔΑΠ είναι μια σημαντική δομή, ειδικά για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, που θεωρούμε ότι θα αναβαθμίσει την καθημερινότητά τους, προσφέροντάς ποιοτική και δημιουργική απασχόληση.

Παράλληλα, το κτίριο που δημιουργείται, μαζί με τα άλλα έργα που ήδη έχουμε ολοκληρώσει ή σχεδιάζουμε,  θα συμβάλει κι αυτό στην ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής εντός των Τειχών, καθώς στην ένταξή της στην ζωή των κατοίκων της πόλης με τρόπο ουσιαστικό».

Το νέο ΚΔΑΠ /ΜΕΑ κατασκευάζεται σε διώροφο κτίσμα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, με συνολικό εμβαδόν 858 τ.μ., στο οποίο προβλέπεται  η απαραίτητη στατική ενίσχυση και μια σειρά άλλων εργασιών που θα το καταστήσουν λειτουργικό, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός του χαρακτήρας, και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το τέλος του 2020. Περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής και ομαδικής άσκησης, εργοθεραπείας, ανάπαυσης, αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».

Μοιράσου το άρθρο: