Εκδήλωση αφιέρωμα στο έπος του 1940 και στην εθνική αντίσταση, οργανώνουν την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στον κινηματογράφο «Αστόρια», το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους του Ηρακλείου, το δήμο Ανωγείων και Ενώσεις Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων.

Θα προβληθεί η ταινία: «Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία», του Λευτέρη Χαρωνίτη, και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Από το έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».

Βασικοί ομιλητές είναι:

Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α., Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με θέμα: «Ιταλική επίθεση και Ελληνική αντεπίθεση στην Αλβανία: Τότε που ο Έλλην στρατιώτης έσκισε πρώτος το σκοτάδι του φασιστικού – ναζιστικού άξονα».

Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «28 Οκτωβρίου 1940: ημέρα τομής και ανάτασης».

Αριστομένης Συγγελάκης, Διδάκτωρ Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με θέμα: «Μνήμη και Χρέος, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση».

Ο Λευτέρης Χαρωνίτης, θα μιλήσει για την ταινία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Μοιράσου το άρθρο: