Συναντήσεις με τους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέα, και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο, είχαν χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Οι αντιπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής ενημέρωσαν τους αυτοδιοικητικούς για τις εορταστικές εκδηλώσεις που προετοιμάζει η Εκκλησία Κρήτης στο νησί για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, αρχιμανδρίτης, Νήφων Βασιλάκης.

Οι Μητροπολίτες, εκπροσωπώντας την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Ηρακλείου, κατέθεσαν την πρόταση της Συνόδου αναφορικά με τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με τους Κρήτες υπερασπιστές του Βυζαντίου, μία σύνθεση που, όπως ανέφεραν, θα αναδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς της Κρήτης με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

«Θέλουμε να φτιαχτεί μία σύνθεση που θα αναδεικνύει την σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη. Βρήκαμε πρόθυμο τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον ευχαριστούμε γι αυτό», επισήμανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος. «Θα δώσουμε το δικό μας μήνυμα με τους τελευταίους μαχητές του Βυζαντίου», είπε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου, Ανδρέας.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, υπογράμμισε ότι «βρήκαμε ενδιαφέρουσα την πρόταση που μας υπεβλήθη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και θα τα πούμε ξανά τον Σεπτέμβριο».

Μοιράσου το άρθρο: