Το όραμα, «Μια  οικογένεια για κάθε παιδί» που στερείται, μόνιμα ή προσωρινά, το οικογενειακό περιβάλλον, στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, προωθώντας τους θεσμούς της υιοθεσίας και της αναδοχής ανηλίκων, ως τους κυριότερους θεσμούς παιδικής προστασίας, οι οποίοι διασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο την οικογενειακή αποκατάσταση κάθε παιδιού.

Έτσι οι διευθύνσεις Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, με σεβασμό στα αιτήματα των υποψήφιων θετών γονέων, προχωρούν στον προγραμματισμό της εκπαίδευσης για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς.

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο η διαδικασία εκπαίδευσης των υποψήφιων θετών γονέων, καθώς και των υποψηφίων αναδόχων γονέων, αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής τους στο εθνικό μητρώο για τη διαδικασία συνταιριάσματος με τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση για υιοθεσία και αναδοχή.

Η πρώτη φάση του εκπαιδευτικού  προγράμματος ξεκινά την ερχόμενη  Τετάρτη και ολοκληρώνεται  την Παρασκευή. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, και στόχος  είναι η κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων θετών γονέων ώστε να κατανοήσουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανατροφή βρεφών, παιδιών και εφήβων, ηλικίας έως 18 ετών και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση κάθε θέματος που μπορεί να προκύψει και που μπορεί να σχετίζεται με την υιοθεσία.

Μοιράσου το άρθρο: