Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες η πρέσβειρα της Κούβας, Μαρία Ντομίγκεζ Κορτίνα, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας, «Με την Κούβα στην καρδιά», που φιλοξενείται στη Στοά Μακάσι των Ενετικών Τειχών και τα εγκαίνια της θα γίνουν σήμερα στις 7.30 το απόγευμα.

Την έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του πανεπιστημίου Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Πρεσβεία της Κούβας, και είναι ένα ταξίδι στη μακρινή Κούβα μέσα από τον ερασιτεχνικό φακό του εν ενεργεία συμβούλου και Πρόξενου της Κούβας, Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες.

Η πρέσβειρα επισκέφθηκε χθες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου την υποδέχθηκε ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Πουλακάκης, και ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, Παναγιώτη Γεωργαντή. Το φυσικό περιβάλλον της ανατολικής μεσογείου και της Κρήτης αποτέλεσε κοινό τόπο συζήτησης, όπως, επίσης, και το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας.

Νωρίτερα η πρέσβειρα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Στις συναντήσεις παραβρισκόταν και ο Μανόλης Βριθιάς, εκπρόσωπος της Κουβανικής πρεσβείας στην Κρήτη.

Μοιράσου το άρθρο: