Έλεγχος αντισωμάτων για το νέο κορονοϊό έγινε σε στελέχη και εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης, που συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον αριθμό των δειγμάτων που ελήφθησαν να ανέρχεται άνω των 100.

Όλα τα τεστ που λαμβάνονται και αφορούν σε εργαζόμενους που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εξετάζονται από τα οριζόμενα εργαστήρια αναφοράς των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ, η οποία έχει και την ευθύνη συλλογής των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο έλεγχος αντισωμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ «μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 5.000 τεστ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης  στους υγειονομικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ΤΟΜΥ, όσο και στο ΕΚΑΒ, σε ιδιώτες ιατρούς και σε συνανθρώπους μας με μεσογειακή αναιμία, αιμοκαθαιρόμενους ή άλλες ευπαθείς ομάδες. Στόχος μας, να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη στρατηγικών για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στον τόπο μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Λάμπρος Βαμβακάς, που παραβρέθηκε στην όλη διαδικασία με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, σημείωσε: «Τα αποτελέσματα του ελέγχου των αντισωμάτων θα αξιοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς και πρόκειται να συμβάλουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Μοιράσου το άρθρο: