Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκαν χθες ο 47χρονος επιχειρηματίας και αθλητικός παράγοντας καθώς και ο 49χρονος αδερφός του, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου για τα χιλιάδες προϊόντα απομίμησης γνωστών εταιριών που βρέθηκαν στα καταστήματά τους στην Χερσόνησο. Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης, μία φορά το μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχή του αφέθηκε και ο 24χρονος γιος του επιχειρηματία.

Στα απολογητικά υπομνήματα που κατέθεσαν ισχυρίστηκαν ότι δεν διέπραξαν το αδίκημα της απάτης, αφού είχαν αναρτήσει στα καταστήματά τους πινακίδες με τις οποίες πληροφορούσαν τους πελάτες τους, ότι δεν επρόκειτο για γνήσια προϊόντα.

 

Νέες συλλήψεις

Στο μεταξύ, χθες, οι αστυνομικές αρχές και το ΣΔΟΕ, προχώρησαν σε κατασχέσεις και άλλων χιλιάδων προϊόντων απομίμησης. Σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους, δύο Κινέζων στο Ηράκλειο, κατάσχεσαν συνολικά: 32.305 υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ αρώματα, ηλεκτρονικά είδη, διαφόρων επωνύμων εταιριών συνολικής αξίας 690.000 ευρώ καθώς και 694.800 αντίστοιχα είδη τα οποία αποτελούν προϊόντα παράνομης εισαγωγής στη χώρα. Οι δύο Κινέζοι συνελήφθησαν.

 

Μοιράσου το άρθρο: