Ημερίδα για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και την ενσωμάτωσή τους στις περιφερειακές στρατηγικές, πραγματοποιείται αύριο Μεγάλη Τρίτη στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων για την επίτευξη της βιώσιμης οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και την προώθησή της σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και την τόνωση της υπεύθυνης τοπικής επιχειρηματικότητας.
Η Περιφέρεια Κρήτης, δραστηριοποιήθηκε έγκαιρα στην Ελλάδα, αφενός παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και συμμετέχοντας ήδη σε δύο συνέδρια που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, και αφετέρου προσκαλώντας τις Ελληνικές Περιφέρειες, καθώς και τους συναφείς φορείς και υπηρεσίες του νησιού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την κινητοποίηση σχετικών πρωτοβουλιών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Μοιράσου το άρθρο: