Έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του παγκρέατος, το οποίο επιστημονικά και εκδοτικά επιμελήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας και δράσης του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», παραδόθηκε σήμερα στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να διανεμηθεί στο νησί.

Η διανομή των 27.000 εντύπων στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί μέσω των επαγγελματιών υγείας των πρωτοβάθμιων υγειονομικών δομών και νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ αριθμό θα διανείμει και η Περιφέρεια Κρήτης και ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο».

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε κοινός στόχος της δράσης αποτελεί η πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού για τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση της νεοπλασματικής παγκρεατικής νόσου, η οποία συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα σε πρώιμο στάδιο ή τα συμπτώματα της μπορεί να είναι ασαφή. Συνεπώς καθίσταται επιτακτικότερη η ανάγκη ενημέρωσης για τη συμπτωματολογία της νόσου για την πρώιμη ανίχνευση και έγκαιρη διάγνωση της.

Επίσης τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεση και την επιθυμία, η σημερινή εκδήλωση να σηματοδοτήσει την αρχή μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ της 7ης Υ.ΠΕ., της Περιφέρειας Κρήτης και του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο», στο πλαίσιο δράσεων που αφορούν την πρόληψη, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαφύλαξη της καλής υγείας του κοινωνικού συνόλου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής,  φωτίζοντας την κοινωνική διάσταση της νεοπλασματικής νόσου.

Μοιράσου το άρθρο: