Τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά την επικοινωνία τέθηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο υγειονομικών δομών και η προώθηση σχετικών ενεργειών, ο πρωτογενής τομέας και το μέλλον του τουρισμού για την θερινή περίοδο που ξεκινά.

Ακολούθως ο κ. Αυγενάκης είχε επικοινωνία με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, και τον υποδιοικητή, Δημήτρη Αγαπίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης και την ετοιμότητα ενόψει της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη συνέχεια είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού και πιο συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Μιχάλη Βλατάκη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος, Γιώργο Πελεκανάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου Η «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», Γιώργο Χριστοδουλάκη και τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού επεσήμαναν τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο η πανδημία του κορονοϊού, τις δυσκολίες στην έναρξη των εργασιών για τα ξενοδοχεία, το γεγονός ότι οι μεγάλες αγορές στις οποίες απευθύνεται η Κρήτη έχουν πολλά κρούσματα και θανάτους καθώς και τον κίνδυνο να χαθεί ολοσχερώς η τουριστική σεζόν κ.α.. Μάλιστα οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου πρότειναν σειρά πρωτοβουλιών προς την Κυβέρνηση για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13% και στη διαμονή από το 13% στο 6%, ως επιπλέον μέτρο στήριξης στις τουριστικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το μέτρο του voucher για τον τουρισμό που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Την ίδια ώρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, όπου τέθηκε το πλαίσιο των βασικών προτεραιοτήτων από τους τουριστικούς παράγοντες της Κρήτης, ενώ προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη και με εκπροσώπους άλλων φορέων του τουριστικού κλάδου .

 

Μοιράσου το άρθρο: