Τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Κρήτης, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Χνάρης, παρουσία των γενικών γραμματέων, Γιώργου Στρατάκου και Κώστα Μπαγινέτα. 

Ειδικότερα οι συζητήσεις αφορούσαν τα θέματα της ελαιοκαλλιέργειας και την καταβολή ενίσχυσης ανεξάρτητα από την πορεία του φακέλου προς την ΕΕ, τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί κηπευτικών, οι κτηνοτρόφοι, οι αμπελουργοί. Τα παραπάνω αποτελούν θέματα αιχμής για τους παραγωγούς μας και ευρύτερα την οικονομία της Κρήτης λόγω και των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον δόθηκε έμφαση στην αναζήτηση πόρων για την αύξηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες παραγωγοί που κατέθεσαν σχέδιο βελτίωσης, αλλά παραμένουν εκτός λόγω έλλειψης πόρων.

Επιπλέον συζητήθηκε το πρόγραμμα LEADER και η αύξηση της υπερδέσμευσης, πέραν αυτής που ανακοινώθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του κ. Μπαγινέτα με τους Αντιπεριφερειάρχες, ώστε να ενταχθούν επιπλέον επενδύσεις, καθώς επίσης να διατηρηθούν συγκεκριμένα προγράμματα που ευνοούν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση τους παραγωγούς του νησιού μας.

Ο κ. Βορίδης αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενή τομέα του νησιού και το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

 

Μοιράσου το άρθρο: