Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, για τον εντοπισμό σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ένα παραπλέον πλοίο, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνει σε σκάφος με άλλα άτομα το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Στο σημείο του συμβάντος σπεύδουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο σπεύδουν επίσης σκάφη του Λιμενικού Σώματος από Σητεία, Άγιο Νικόλαο και Κάρπαθο, τα οποία έχουν αποπλεύσει με προορισμό το στίγμα το οποίο δόθηκε στο 112 από το τηλεφώνημα του ναυαγού και εάν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν θα φτάσουν στο σημείο σύντομα.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν διασωθεί 44 άτομα τα οποία θα μεταφερθούν στην Κάρπαθο, ενώ άγνωστος είναι ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος που βυθίστηκε.

Μοιράσου το άρθρο: