Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα αναγορευθεί ο καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντή του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς του Massachusetts Eye and Ear Infirmary, κ. Ευάγγελο Γραγουδά. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στη μία το μεσημέρι, στο “Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών” της Ιατρικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.
Μετά το πέρας της τελετής αναγόρευσης θα ακολουθήσει στις 4 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, Επιστημονικό Συμπόσιο Οφθαλμικής Ογκολογίας προς τιμήν του Καθηγητή Ευάγγελου Γραγουδά.

Ο Δρ. Γραγουδάς ο οποίος θεωρείται παγκόσμια αυθεντία στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των ενδοφθάλμιων όγκων, ολοκλήρωσε την ιατρική του εκπαίδευση στην Αθήνα και την Οφθαλμολογική του Πανεπιστημιακή Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Ήταν Κλινικός Συνεργάτης με εξειδίκευση τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια στο Ερευνητικό Εργαστήριο Elliot P. Joslin στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (HMS) και στη συνέχεια Κλινικός Συνεργάτης με εξειδίκευση τον αμφιβληστροειδή υπό τον Δρ Charles Schepens στο Massachusetts Eye and Ear Infirmary. Το 1975, ο Δρ. Γραγουδάς εντάχθηκε στο μόνιμο Διδακτικό Προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ / Mass Eye and Ear. Προήχθη σε Καθηγητή Οφθαλμολογίας το 1994.
Ο Δρ. Γραγουδάς είναι Διευθυντής του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς στο Mass Eye and Ear από το 1985. Ο Δρ. Γραγουδάς, όντας ιδιαίτερα παραγωγικός κλινικός-επιστήμονας, έχει δημοσιεύσει 250 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει ή συντάξει περισσότερα από 100 κεφάλαια, κριτικές και βιβλία.
Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία, ενώ είναι ο κάτοχος της επώνυμης έδρα Οφθλαμολογίας Charles Edward Whitten Professorship in Ophthalmology της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Το 2014 η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ίδρυσε την επώνυμη έδρα Οφθαλμολογίας Gragoudas Professorship in Ophthalmology. Το 2014 ο Δρ. Γραγουδάς και οι συνάδελφοί του έλαβαν το βραβείο Champalimaud Vision Award για το έργο τους στην χρήση αντι-αγγειογενετικών παραγόντων για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Αυτό το βραβείο θεωρείται το «Βραβείο Νόμπελ» στο έρευνα που σχετίζεται με την Όραση.

Μοιράσου το άρθρο: