Στη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων προκειμένου να είναι έτοιμα με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, προχωρεί ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Με ίδια έσοδα εκτελεί και έχει προγραμματίσει εργασίες στα σχολεία του Κρουσώνα, και στα νηπιαγωγεία Καλεσών και Φόδελε. Παράλληλα έχει μεριμνήσει προκειμένου αυτό το διάστημα να κατασκευαστεί μία επιπλέον αίθουσα στο Γυμνάσιο Γαζίου, ώστε το Σεπτέμβριο να έχουν τη δυνατότητα φοίτησης σε αυτό όλοι μαθητές που προέρχονται από τα Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής Αμμουδάρας και Γαζίου. Ταυτόχρονα αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες και στο Νηπιαγωγείο Ρογδιάς.

Επιπλέον υπέβαλλε προς αξιολόγηση στο ΕΣΠΑ τρεις νέες ώριμες προτάσεις, που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Γαζίου, του 2ου και 3ου Δημοτικού Γαζίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των νέων προτάσεων ανέρχεται σε 895.000 ευρώ με την αξιολόγηση να αναμένεται στις αρχές φθινοπώρου.

Τέλος, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται και οι απαιτούμενες διαδικασίες, για την προμήθεια πέντε νέων αιθουσών που αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου για το νέο σχολικό έτος.

«Για εμάς αποτελεί αναγκαιότητα ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός εκπαιδευτικών υποδομών. Οι αξιοπρεπείς και σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές είναι προτεραιότητα μας», δήλωσε ο δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας.

 

Μοιράσου το άρθρο: