«Καμπανάκι» για την επιβίωση πολλών νοικοκυριών που στηρίζονται οικονομικά στους δοκιμαζόμενους κλάδους του τουρισμού, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και του πρωτογενή τομέα, «χτυπούν» συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού, που συμπορεύονται στη διεκδίκηση μέτρων, τα οποία θα δώσουν «ανάσα» στις οικονομικά πληττόμενες κοινωνικές ομάδες από την πανδημία και τις συνέπειές της.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου συναντούν τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Κουράκη. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων και αναμένεται να συζητηθούν οι συνέπειες της πανδημίας στους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα στους απασχολούμενους στον κλάδο του τουρισμού. Παράλληλα, θα ζητηθούν παρεμβάσεις και μέτρα, όπως η μείωση δημοτικών τελών, τιμολογίων ύδρευσης κ.α., με σκοπό την ανακούφιση ανέργων, υποαπασχολούμενων και άλλων πληττόμενων οικονομικά εργαζομένων.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιο Βοργιά, της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών, Πρίαμο Ιερωνυμάκη, και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Χαράλαμπο Λεκάκη. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Βοργιάς, συμφωνήθηκε η ανάγκη κοινού βηματισμού και δράσεων για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των κλάδων που πλήττονται. Στην κατεύθυνση αυτή θα ζητηθεί η κινητοποίηση και στήριξη από την πλευρά των τοπικών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και άλλων φορέων.

Ζητούν μέτρα στήριξης για τον επισιτισμό

Μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στα κέντρα μαζικής εστίασης για όσο διάστημα καταγράφονται μειωμένοι τζίροι λόγω της πανδημίας ζητά, επίσης, από την κυβέρνηση το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου. Καλεί δε τους τοπικούς βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να στηριχθούν ο κλάδος και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό.

Απεργίας συνέχεια από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Στο μεταξύ, συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων που ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Για απόλυτη δικαίωση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μετά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργοδότες να αναλάβουν την κοινωνική εταιρική ευθύνη τους και να υπογράψουν την παράταση της ΣΣΕ. Όλες οι πλευρές δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, σημειώνει, και προσθέτει ότι το ΕΚΗ θα παρέχει πλήρη στήριξη στην απεργία των οδηγών μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Μοιράσου το άρθρο: