Εσπερίδα με θέμα “Αναγκαιότητα τεχνικής εκπαίδευσης εργαζομένων στα συστήματα επεξεργασίας νερού και αποβλήτων για τη σωστή λειτουργία και συντήρησή τους προκειμένου να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον, συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το ΚΕΚ-Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στις αίθουσες του ΚΕΚ στη Νέα Αλικαρνασσό.
Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ) έχει αναλάβει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια σχολή για τεχνικούς των υποδομών νερού-αποβλήτων, με την αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού από προηγμένες χώρες και από έμπειρους Έλληνες επιστήμονες και τεχνολόγους στα περιβαλλοντικά έργα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει ενημέρωση για τις δράσεις της Περιφέρειας για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας στον τομέα των υδάτων όπως επίσης να διαπιστωθούν και να καταγραφούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες-προβλήματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης στελέχη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης θα αναφερθούν στην ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Μοιράσου το άρθρο: