Σύσκεψη με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη, Αντιδημάρχους και αιρετούς της Δημοτικής Αρχής, είχε στο χωριό Τζερμιάδων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης των οδικών έργων στο επαρχιακό δίκτυο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, τα έργα και οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με προγραμματικές συμβάσεις και με χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, καθώς και οι σχεδιασμοί της Δημοτικής Αρχής ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου. Έργα υποδομών, όπως δρόμοι, σχολικά κτίρια, εγγειοβελτιωτικά, τουριστικά ακίνητα.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου αναφέρθηκε και άυλες δράσεις, για τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και την ανάδειξη του μεγάλου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως το Οροπέδιο Λασιθίου έχει αναπτύξει, τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και τον τουρισμό, τους δύο πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης και συνεχίζει να έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω μέσα από την συνεργασία  του Δήμου με την Περιφέρειας Κρήτης.

Μοιράσου το άρθρο: