Με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ξεκίνησε σήμερα τις συναντήσεις του στο Ηράκλειο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Άρης Παπαδογιάννης, που είδε ακόμη τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), Γιάννη Κουράκη.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Αλεξάκη, που εκπροσωπεί την Περιφέρεια στον Οργανισμό, των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. του ΟΑΚ, Θοδωρή Νίνου και Αντώνη Κουμπενάκη, και των μελών της διοίκησης Χαράς Τριαματάκη και Γιάννη Στριλιγκά, συζητήθηκε η πορεία όλων των αναπτυξιακών έργων στο νησί, όπου Περιφέρεια και ΟΑΚ συνεργάζονται για την ολοκλήρωση τους όπως, ο ΒΟΑΚ, οδικά έργα, φράγματα, κατολισθήσεις, οδική ασφάλεια. Παράλληλα εξετάστηκε η πορεία δημοπράτησης του διυλιστηρίου στο Ρέθυμνο καθώς και η δημοπράτηση των δικτύων του φράγματος Ποταμών-Αμαρίου.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας στο έργο του Οργανισμού, ενώ στο πλαίσιο συνεργασίας Περιφέρειας και ΟΑΚ εντάσσεται και η αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος στην Αγιά Χανίων- όπου στεγάζεται ο ΟΑΚ- σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης.

Από την πλευρά του ο κ.  Παπαδογιάννης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία, ζήτησε «τη στήριξη και τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας, για την εκπόνηση κοινών σχεδίων και δράσεων, αλλά και την κοινή διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων που μπορούν να επιτευχθούν, σε μια σειρά από σημαντικά έργα της Κρήτης».

Στην ΠΕΔ Κρήτης

Ακολούθησε η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, όπου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πορεία των έργων και υποδομών στην Κρήτη, όπου η επιτάχυνση και έγκαιρη υλοποίησή τους αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Κουράκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, «τόσο στο μεγάλο έργο της κατασκευής του Νέου Οδικού Άξονα, όσο και στα υπόλοιπα συγκοινωνιακά έργα που αφορούν το σύνολο των Δήμων και ενισχύουν τη λειτουργικότητα, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια πολιτών και μεταφορών».

Τέθηκε επίσης το ζήτημα της συνδρομής και υποστήριξης από τον ΟΑΚ, των Δήμων του νησιού που έχουν ανάγκη αναβαθμισμένης τεχνικής υποστήριξης ώστε να παράγεται ολοκληρωμένο έργο υψηλής ποιότητας με ταχύτητα και ευελιξία.

«Το να έχεις δίπλα σου την Π.Ε.Δ. είναι πολύ σημαντικό. Είναι επίσης μια ευτυχής συγκυρία με Κρητικό πρωθυπουργό να γίνουν πράγματα για την Κρήτη, για  να μπει το νησί στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια,  ο Οργανισμός μπορεί να γίνει το αναπτυξιακό εργαλείο της Κρήτης», είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδογιάννης

Με το Δήμαρχο Ηρακλείου

Επόμενη συνάντηση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, με το δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΗ, Γιώργου Βουρεξάκη.

Συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης του νερού από το Φράγμα Αποσελέμη, ενόψει και του καλοκαιριού, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες με συγκεκριμένα θέματα και προτάσεις από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Παπαδογιάννης συμμετείχε ακόμη σε σύσκεψη συνεργασίας για εσωτερικά ζητήματα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, με την παρουσία στελεχών, διευθυντών και προσωπικού, στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ στο Ηράκλειο.

Μοιράσου το άρθρο: