Στο φουλ δουλεύουν άνθρωποι και μηχανές στις οργανωμένες παραλίες του Ηρακλείου, προκειμένου να υποδεχθούν από αύριο του λουόμενους που αναμένεται να καταφύγουν στη θάλασσα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται.

Θα πρέπει βέβαια όλοι να γνωρίζουν ότι στις οργανωμένες παραλίες η προσέλευση και παραμονή θα γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του νέου κορονοϊού.

Μια από τις μεγάλες οργανωμένες παραλίες κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, στην περιοχή Καρτερός, είναι αυτή του Δήμου Ηρακλείου, την οποία διαχειρίζεται η δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑΝΑΛ. Συνεργεία του Δήμου έχουν πιάσει δουλειά ώστε αύριο όλα να είναι έτοιμα.

Ο διευθυντής της ΔΕΠΑΝΑΛ, Κωστής Μουδάτσος, αναφερόμενος σε αυτές τις προετοιμασίες είπε: «Αύριο το πρωί ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας, από τους οποίους ζητάμε να είναι συνεργάσιμοι μαζί μας, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τους κανόνες υγιεινής.  Θα έχουμε ο, τι προβλέπεται. Απολυμάνσεις γίνονται και θα γίνονται, όλα θα είναι μια χαρά, αλλά πάνω από όλα είναι η καλή συνεργασία με τους επισκέπτες. Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα γι’ αυτό χρειάζεται αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμός, για να περάσουμε όλοι καλά».

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν με τους εξής όρους και κανόνες:

-Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.

-Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.

-Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.

-Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

-Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Τώρα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών, καθώς και το delivery στα σημεία αυτά.

Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος, ενώ η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, ενώ το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Ακόμη υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Μοιράσου το άρθρο: