Ένας 62χρονος Ηρακλειώτης συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών από τη Βουλγαρία, γιατί παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, είχαν αποσπάσει τους τελευταίους δύο μήνες από ηλικιωμένους στο Ηράκλειο, χρήματα και κοσμήματα συνολικής άξιας άνω των 65 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα είχαν διαπράξει 13 απάτες και 4 απόπειρες απάτης. Τηλεφωνούσαν μαζικά και σε ακαθόριστο χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε τυχαίες σταθερές, και κατά περίπτωση κινητές, τηλεφωνικές συνδέσεις κατοίκων της περιοχής του Ηρακλείου επικαλούμενοι την ιδιότητα του αστυνομικού. Όταν στην τηλεφωνική γραμμή απαντούσαν ηλικιωμένα άτομα, τότε οι δράστες τους προκαλούσαν σύγχυση και φόβο επικαλούμενοι την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου, σε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούσαν χρήματα.
Τα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα τα παραλάμβανε ο 62χρονος ο οποίος στη συνέχεια με μεταφορική εταιρεία τα έστελνε στη Βουλγαρία, αφού κρατούσε για πάρτη του ένα μικρό χρηματικό ποσό.
Σε ένα από τα τηλεφωνήματα ένας ηλικιωμένος έκανε ότι πίστεψε το περιστατικό και έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα, παράλληλα ενημέρωσε την αστυνομία. Έτσι στήθηκε επιχείρηση και την ώρα που ο δράστης παραλάμβανε τα χρήματα στην περιοχή της Χανιώπορτας συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Μοιράσου το άρθρο: