Την ανάγκη να δοθεί η απαιτούμενη ευελιξία στις Περιφέρειες προκειμένου να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δράσεις, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για ανάπτυξη, τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με τη συμμετοχή υπουργών και εκπροσώπων της Υγείας και του Τουρισμού, με θέμα, «Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα».

Στη διοργάνωση, που μεταδόθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ακόμη, συμμετείχαν ο πρόεδρος ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς επίσης οι επικεφαλής του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, και του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος του ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, και ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.

Στο μεταξύ, το μήνυμα ότι υπάρχει ανάγκη για έναν νέο «οδικό χάρτη» και μια νέα ευρωπαϊκή ατζέντα για τον τουρισμό έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης, σε διαδικτυακό συνέδριο του Ευρωκοινοβουλίου για τον βιώσιμο τουρισμό στις παράκτιες περιοχές και τις προοπτικές επανεκκίνησης του μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα από τη Διακομματική Ομάδα των Ευρωβουλευτών Searica (για τη θάλασσα, ποταμούς και παράκτιες περιοχές και νησιά) και τη Διάσκεψη των Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR). Τη συζήτηση συντόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρω-ομάδας Searica, αρμόδιος σε θέματα Τουρισμού, ενώ συμμετείχε ο Μάνος Κόνσολας, υφυπουργός Τουρισμού.

Μοιράσου το άρθρο: