Ένα καλαίσθητο ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο “Προχωράμε μαζί” δημιούργησε η Επιτροπή Προσβασιμότητας του δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Το φυλλάδιο παρέχει συμβουλές διευκόλυνσης της μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη καθώς και οδηγίες προς όλους όσοι μετακινούνται στο Ηράκλειο, επισημαίνοντας λάθη που γίνονται συχνά, δυσκολεύοντας την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας.
Το φυλλάδιο θα διανέμεται σε διάφορα σημεία της πόλης και σε σχολεία, αλλά και στις ράμπες και στις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, μαζί με τις κλήσεις.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Επιτροπής Προσβασιμότητας, η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της σωστής ενημέρωσης και της διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑμεΑ αλλά και όλων των χρηστών των οδών.
Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, το Ηράκλειο δεν είναι μια πόλη προσβάσιμη και φιλική για τα ΑμεΑ. Θεωρούμε όμως ότι σταδιακά η κατάσταση βελτιώνεται. Επειδή ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας με δυσκολία στην μετακίνηση αποτελεί βασική συνθήκη ώστε αυτή η βελτίωση να γίνει ακόμα πιο αισθητή και μόνιμη, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο φυλλάδιο θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο».

Μοιράσου το άρθρο: