Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στον αίθριο χώρο της Λότζια του Δήμου Ηρακλείου, η δράση της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκαν συμβολικά στο κοινό προϊόντα τοπικής παραγωγής, Κρητικής διατροφής και σπόροι καλλιέργειας παραδοσιακών προϊόντων. Σκοπός η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξία της ισορροπημένης διατροφής, της προτίμησης εγχώριων προϊόντων, της στήριξης των τοπικών παραγωγών και της παραδοσιακής καλλιέργειας.

Η διοικήτρια 7ης Υ. ΠΕ., Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε: «Με αφορμή το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής «Καλλιεργήστε Θρέψτε, Διατηρήστε. Μαζί.» – «Οι πράξεις μας είναι το μέλλον μας», μεταφέρουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στη δύσκολη συγκυρία που διαβιούμε λόγω της πανδημίας, τονίζοντας την αξία της υγιεινής διατροφής, της στήριξης των εγχώριων καλλιεργητών και παραγωγών, του πλούτου και της αυτάρκειας της κρητικής γης. Η σημερινή ημέρα αναδεικνύει την αναγκαιότητα υιοθέτησης της Κρητικής Διατροφής, ασπίδα πρόληψης χρόνιων ασθενειών. H Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και η σημερινή δράση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στην πείνα, τη φτώχεια, τον υποσιτισμό και την παχυσαρκία».

Για την υλοποίηση της σημερινής εκδήλωσης ευαισθητοποίησης η Διοίκηση και το προσωπικό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ευχαριστούν την Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Γεωργία Ν. Ηρακλείου και την Εναλλακτική Κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ , τον Κώστα Σιδεράκη, βιοκαλλιεργητή – παραγωγό στη Φοινικιά, το συσκευαστήριο σταφυλιών του Λάμπρου Περβολαράκη στον Προφήτη Ηλία, τους  παραγωγούς και επιχειρηματίες της κεντρικής λαχαναγοράς Ηρακλείου, Γιώργο Πουλινάκη, Μιχάλη Αρχοντουλάκη και τους παραγωγούς – καλλιεργητές Κρουσώνα,  Μανώλη Πατεράκη, Δήμητρα Φασουλάκη, Χαράλαμπο Πατεράκη, Νίκο Τζαγκαράκη και Φίλιππο Πατεράκη, για τη χορηγία των παραδοσιακών σπόρων και βρώσιμων προϊόντων της Κρητικής γης.

Μοιράσου το άρθρο: